Studii efectuate de cercetători spanioli au demonstrat că datorită conţinutului său de micro şi macronutrienţi, berea, consumată moderat şi însoţită de o dietă bogată în legume, fructe şi peşte (dieta mediteraneană), poate reduce riscul apariţiei diabetului.
Pentru că această boală afectează din ce în ce mai multe persoane în întreaga lume, medicii specialişti vin cu recomandări de care trebuie să se ţină cont dacă se doreşte prevenirea bolii.
Obezitatea este una dintre cele mai frecvente cauze ale apariţiei diabetului. Din cauza faptului că excesul de kilograme conduce la depuneri de grăsime in jurul organelor interne, corpul primeşte semnale eronate care dereglează producţia de insulină. În aceste situaţii, sportul şi mişcarea în aer liber sunt activităţi recomandate cu tărie de către diabetologi.
Cercetătorii au demonstrat că un pahar cu bere poate fi benefic în reducerea riscului de apariţie a diabetului, notează One.ro.
”Un consum moderat de bere poate fi chiar recomandat în prevenirea instalării diabetulul de tip II. Nu toată lumea ştie, dar, pe de o parte, un consum moderat de bere nu îngraşă, 100 ml de bere având doar 43 kcal, iar, pe de altă parte, ingredientele berii au proprietăţi benefice pentru sănătatea organismului. Efectele pozitive sunt completate de aportul de vitamine, acid folic, fier şi calciu al berii, băutura putând să facă parte dintr-un stil de viaţă sănătos”, sustine Dr. Corina Zugravu.
Pentru a echilibra conţinutul de glucoză din sânge, consumul zilnic de fructe şi legume este extrem de indicat persoanelor predispuse la diabet. În plus, dacă dieta este completată şi cu alimente bogate în fibre, precum nucile şi alunele, riscul apariţiei acestei afecţiuni scade cu până la 21%.